Nyhedsbrev – oktober 2024

Kære alle medkolonister

Vi håber I har haft en forrygende sæson, og nyder den sidste måned i haverne. Dette er sæsonens sidste nyhedsbrev, og vi skal lidt langt omkring, men vi starter med en vigtig dato…

Søndag den 27. oktober

Den sidste søndag i oktober kl. 12, lukker vi – som vanligt – for vandet. Vær obs på at I får lukket for indendørs og udendørs haner, vandvarmere osv., så I ikke får en træls overraskelse i løbet af vinteren eller når vi åbner vandet næste år.

Uge 41 – næste uge

I næste uge skal Nordkabel grave kabler ned for Konstant. Aftalen er lavet med Aarhus Kommune.

De skal primært grave på hovedvejen (asfaltvejen) på højre side af vejen (set fra Silkeborgvej). De skal dog også nogle meter ind på hver af Oldhøjens havestier. Det burde ikke genere jer ift. adgang til haverne, men vær opmærksom på, at det kan betyde noget for parkering på hovedvejen. Nordkabel sætter skilte op i slutningen af denne uge.

Ny belægning på havestier

Som I ved, besluttede generalforsamlingen i 2024, at der skulle etableres ny belægning på Oldhøjens 3 havestier samt på stien over mod Gefionsvej. Beslutningen var betinget af, at der med al sandsynlighed ville være et tilbageværende rådighedsbeløb i foreningen på minimum 80.000 kr. Det er lykkedes os at lave en aftale med Buus Anlægsgartner, der matcher det fremlagte tilbud på generalforsamlingen, inklusiv et par ekstra områder, uden prisstigninger. Vores beregning d.d. viser, at foreningen efter betaling af ny belægning og kommende kendte udgifter vil have et indestående på knap 150.000 kr. Vi har derfor hyret Buus til at starte udgravning og etablering af ny belægning på havestierne til november, hvor havesæsonen er afsluttet.

Hvordan fixer man bedst en livstræt hæk

Vi ved at flere bokser med hække, der skranter lidt. Nogle gange er der ikke anden vej end at hive den op og starte forfra, men måske det er et forsøg værd at forsøge at puste lidt nyt liv i hækken. I linket herunder kan I se kredsens havekonsulent fortælle hvordan det kan gøres.

https://aarhuskredsen.dk/index.php/2024/04/02/giv-en-gammel-tjoernehaek-nyt-liv

Asbesttage

Vær opmærksom på, at der fra 1. januar 2025 kommer nye regler omkring nedtagning af asbesttage. Fra den dato må private ikke længere selv nedtage og bortskaffe tage med asbest. I reglerne hedder det, at “Kun kortvarigt nedrivningsarbejde af mindre karakter må udføres af private”.

Container

Sæsonens sidste container-weekend er den 18.-20. oktober. Det er en fantastisk mulighed for at få taget det sidste ukrudt i hækken eller får klippet den del af hækken ned, som man ikke lige nåede sidste gang (husk at de max må have en højde på 160 cm).

I får nok et par infomails fra os inden vi helt går i vinterdvale – Indtil da, må I nyde oktobers sidste solstråler, æblerne der stadig smager fantastisk og havens begyndende efterårsfarver.

De bedste hilsner fra bestyrelsen