Lovliggørelse, Vurderinger og Vinterbeboelse

Kære kolonister i Oldhøjen

Kolonihaveforbundets Aarhuskreds sætter nu, sammen med Aarhus Kommune, fokus på lovliggørelse af alle kolonihaver i Aarhus, så alle haveforeninger overholder den lejekontrakt, der er indgået med kommunen.

I den forbindelse har vi i bestyrelsen og vurderingsudvalget fået en henvendelse fra kredsen, som opsummerer gældende regler og henstiller til, at vi skærper opmærksomheden på overholdelse af kontrakten med særligt fokus på lovliggørelse af byggeri og vinterbeboelse. Vi har samlet henvendelsens hovedpointer i det vedhæftede materiale, så alle i foreningen ved, hvad der er tale om.

Vi kan vælge to modeller for lovliggørelse af byggeri: 

  1. At vi gennemgår alle kolonihaver på en gang
  2.  At vi sikrer lovliggørelse løbende ved salg


Vi har drøftet det, og har besluttet, at vi, i Oldhøjen, gør det løbende ved salg. 

I praksis betyder det, at hvis der ved vurdering af en have findes noget som ikke er lovligt og/eller ikke matcher det, der står på ibrugtagningstilladelsen, kan haven ikke sættes til salg, før det er bragt i orden. Tidligere har vi haft mulighed for at give en dispensation, hvor der i købers kontrakt var indskrevet en klausul om, at det skulle bringes i orden inden for en vis periode efter køb. Det kommer vi ikke til at gøre længere. 

Vi vil altid gerne hjælpe hvis I har spørgsmål til byggeregler eller er i tvivl om lovligheden af noget ved jeres kolonihave. For det meste kan vi svare – og hvis ikke, hjælper vi altid med at formidle kontakt til nogen, der kan. 

De nyeste byggeregler finder I på Aarhuskredsens hjemmeside her eller på Oldhøjens hjemmeside her

Vær særligt opmærksom på reglerne for drivhuse og shelters. 

De bedste hilsner fra

Oldhøjens Vurderingsudvalg og Bestyrelse